Тренировки по кикбокс и муай тай във Варна -За клуба

ИСТОРИЯ НА КЛУБА ОТ НЕГОВОТО СЪЗДАВАНЕ

aboutТРЕНИРОВКИ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ ВЪВ ВАРНА

СК „Вокил“ е създаден на 20.08.2007г. от Галин Димов – дългогодишен състезател, няколко кратен
Републикански шампион и бронзов медалист от Световно първенство по Муай Тай . Още от създаването си клуба е изцяло насочен в развитието на кикбокса и Муай Тай и не закъснява и първата изява на клуба през месец септември на същата година. На провелото се републиканско състезание по кик бокс стил лоукик, лайт контакт и К1 клуба завоюва 6 сребърни и 3 бронзови медала.

С течение на времето и усилена подготовка СК „Вокил“не спира своята активна дейност и на 17.12.2007г. е участник в провелото се градско състезание по Муай Тай, за да определи своите бъдещи титуляри в категориите, през календарната 2008г. на държавните и международни първенства. (повечето от мачовете са в раздел галерия).
През 2008г СК „Вокил“ се явява на републиканско първенство по Муай Тай провело се на 02.02.2008г. в гр. Севлиево, където от трима свои състезатели се връща с 3 медала – златен сребърен и бронзов.

След този добър старт идва и времето, в което клуба е участник с 2 ма свои състезатели на СВЕТОВНО първенство по Муай Тай провело се в град Бургас на 25-30.03.2008г. Състезателите на клуба заслужено си печелят двата бронзови медала.
СЛЕД ТОЗИ МЕЖДУНАРОДЕН УСПЕХ ДО КРАЯ НА 2011г. КЛУБЪТ Е ИЗВОЮВАЛ 47 МЕДАЛА ОТ КОИТО 25 ЗЛАТНИ 9 СРЕБЪРНИ И 13 БРОНЗОВИ МЕДАЛА ОТ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪРВЕНСТВА.

НА 19.03.2012Г. В ГР. БАНККОК КРАЛСТВО ТАЙЛАНД СЪСТЕЗАТЕЛЯ НА СК „ВОКИЛ“ МИЛЕН КОСТОВ МАРИНОВ СТАВА СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО МУАЙ ТАЙ В КАТЕГОРИЯ ДО 51КГ. ПРИ МЪЖЕ.
Към настоящия момент Председателят на клуба Галин Димов благодарение на своята всеотдайност е избран за член на управителния съвет на Българска Конфедерация по кикбокс и муай тай отговаря пряко за медийната политика на федерацията и връзки с обществеността.

ЗНАЧЕНИЕ НА ВОКИЛ
БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛСКИ РОДОВЕ 7 -15 ВЕК
Летописецът Теофан отбелязва: „Българите въстанали и из¬били тия, които имали по наследство властта си над тях, и поставили някого си Телеца“. Според данните от „Именни¬ка“ този Телец бил от рода Угаин. След Телец на престола дошъл отново рода Вокил, а именно Сабин и Умар, но последният бил сменен след 40-дневно управление.
Угаин е български род, от който произхожда владетелят Телец, управлявал 760 – 763 г. Токту може би също е бил от този род, но за това нямаме категорични данни.
В 765 или 766 е бил свикан конвент (с думата ,,конвентон” Теофан нарича този събор, един вид народно събрание), който твърдо се противопоставил на външната политика, провеждана от Сабин, която целяла по пътя на мирните преговори да нормализира отношенията с Византия.
По време на политическата криза, обхванала българската държава, родът Вокил е враждувал с рода Угаин, като представители на двата рода се опитват да се наложат на трона чрез организиране на бунтове, при които владетелите или биват убивани, или принудени да избягат (напр. във Византия).
Повечето историци предполагат, че Вокил и Укил е един и същи род.
През 774 г. Телериг военните действия между българи и византийци завършват без решително сражение, и е подписан мирен договор между двете страни. Въпреки това Телериг в края на същата изпраща армия от 12 000 души към Берзития (дн. БРЮМ), но византийския император, предупреден от своите агенти при българите, събира много по-силна войска и сразява българските части. Византийската войска продължили с поход към България, но корабите им не успяват да акостират поради силните ветрове около Месемврия.
След това българския владетел Телериг, приложил една хитрост, писал писмо на Константин V, че иска да избяга при него и поискал гаранции за себе си и имената на хората на византийския император в България, на които можел да разчита. Василевса се подвел и изпратил имената на агентите си в българската столица, и така Телериг успял да се справи с тях, като разбира се ги избил.
Въпреки всичко обстановката в България принуждава през 777 г. Телериг да избяга в Константинопол, където се покръства и приема името Теофилакт. Там бившия български владетел се сродява с императорското семейство, като се оженва за Мария, близка братовчедка на императрица Ирина. Телериг получава високата титла патриций от новия византийски император Лъв ІV.

ЗАЩО ИЗБРАХМЕ ВЪЛК ЗА СИМВОЛ НА НАШИЯ КЛУБ
Вълците в религията и фолклора В много древни митове вълкът е изобразяван като смел, благороден и интелигентен. Най-добрите примери за такива митове са тези на индианците. Вълкът е почитан като тотемно животно в Древен Рим. В протоиндоевропейското общество вълкът вероятно е асоцииран с класата на воините и терминът е обект на табу деформация (латинското lupus е пример за трансформация на оригиналното протоиндоевропейско *wlkwos). Доста германски и южнославянски лични имена произлизат от думата „вълк“. Значението на вълка и мястото му в материалната и духовна култура на българския народ най-пълно е изучено от Николай Боев