ПЛАМЕНА ДИМОВА С НОВО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО В ПРОФИ БОКСА

Броени дни остават до началото на следващото предизвикателство по бокс. 30.01.2016 спортна зала Huxles гр. Берлин. Това е мястото на събитието, в което нашата сънародничка Пламена Димова-Чобанова, която е родом и израснала в гр. Варна ще се изправи за трети път на ринга в професионална среща по бокс срещу представителката от Босна и Херцеговина Аида Халач (Aida Halac, W-5, L-0, D-0, 3 KOs). До момента Пламена има записани две победи в профи бокса и двете с нокаут в първия рунд срещу съперничките си Ладислава Халудова ( Ladislava Holubova ) на 31.10.2015г. от Чехия и Екатерина Леко ( Jekaterina Lecko ) на 11.12.2015г. от Латвия. Това поредно предизвикателство е част от пътя, който нашата сънародничка трябва да извърви, за да натрупа актив и да има право да се изправи срещу Световната шампионка в категорията до 50,8кг – Суси Кентикян (Susi Kentikian W-35, L-2, D-0, 17KOs) от Армения.

Ето какво сподели Пламена Димова-Чобанова специално за всички фенове на бойните спортове в България:

–          Здравей Плами, разкажи ни малко повече за развитието ти в профи бокса, за предстоящото събитие и за целта ти.

–          Разбира се, с най-голямо удоволствие. От средата на месец септември 2015г. съм в гр. Берлин на целогодишен тренировъчен лагер и водя подготовката си в боксов клуб „проект Роки” http://www.projekt-rocky.de с треньорите ми Ралф Рочигани, Мишел Трабант и Грациано Рочигани. И тримата са Световни шампиони по бокс и изключителни професионалисти. Тренираме двуразово и всеки месец приемам предизвикателство в професионалния бокс. Предстои ми третата по ред професионална среща на ринга. Този път тя ще с рещу Аида Халач. Очаквам хубав мач. Ще видим как ще се развият нещата, но искам да покажа, че и жените могат да играят красив и класен бокс и разбира се да е интересен.

12607279_1028154130559937_2063738253_n(1)

–          Ще търсиш ли отново нокаут ?

–          Разбира се, но не и в първия рунд. Ще се постарая да проуча противничката си и след това да сразя в слабото място. Мачът е 6 рундов, така, че има време за всичко.

–          Каква е крайната ви цел ?

–          Целта ни е да натрупам достатъчно голям актив, за да имам възможността да се изправя срещу Световната шампионка на WBA Суси Кентикян. В момента тя държи титлата в продължение на 10 години. Мисля, че точно сега съм на правилното място в точното време, имам шанса и не смятам да го изпускам. Знам какво е да си Световен шампион, знам пътя, по който трябва да се мине и ще го направя отново. В момента съм се отдала изцяло на спорта и няма да се откажа докато не постигна целта си.

–          Освен твоят мач ще има ли и други боксови срещи ?

–          Да освен мен ще има и други мачове разбира се. Два от тях са на момчетата от нашият отбор Vincenzo , Björn , Mohmad и Jamny. На снимката се виждат всички, които ще участваме заедно с Грациано Рочигани.

12620485_1028175187224498_1369032850_o

–          Би ли искала нещо друго да добавиш ?

–          Да, искам да благодаря на многото си фенове от България, които не спират да ми пишат, да ме подкрепят и вярват в мен ! Треньорите в България, които са ме научили да бъда шампион! Приятелите и семейството, които са винаги до мен и съпруга ми Петър Чобанов, който плътно ме подкрепя. Благодаря ви още веднъж и искам да знаете, че ще дам всичко от себе си, за да се гордеете с мен. Правя го за вас и за цяла България.

След тези думи не ни остава нищо друго освен да се гордеем, че имаме такива талантливи спортисти като Пламена. Стискаме палци и ще наблюдаваме срещата с нетърпение. Всички нетърпеливи, които желаят могат гледат нейната тренировка в понеделник от 15:30ч. българско време, както и нейната среща в сайта на клуба http://www.projekt-rocky.de .

За тези от вас, които не знаят Пламена Димова бивша национална състезателка на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и първата жена от България Световен шампион по муай тай. През 2013г. печели и титлата „Queen of the ring“ в шампионат от най-голямата световна организация по кикбокс WAKO. В публикуваните два клипа могат да се видят нейните две професионални срещи по бокс.

 

https://www.youtube.com/watch?v=d-wHP_T3H-o