СК ВОКИЛ – ДОМАКИН НА ДВУБОИ ПО КИКБОКС - VOKIL KICKBOXING

На 27.02.2016г. в залата на спортен клуб Вокил гр. Варна се изиграха общо 26 (двадесет и шест) двубоя по кикбокс в стиловете лоу кик и киклайт контакт. Както по-рано бе обявено Председателят на клуба домакин Галин Димов отправи покана към няколко варненски клуба с предизвикателство за двубои. На поканата се отзоваха няколко от сериозно развиващите спорта кикбокс – СК Йорк, СК Легия, СК ТИМ. Така четирите клуба свериха своите часовници за предстоящия силен шампионат в края на месец март, който ще се проведе в гр. Шумен. Срещите започнаха в стил киклайт контакт при най малките – 10-12г. под зоркия поглед на ръководителя на СК Легия Тодор Тодоров. Изиграха се и два женски двубоя между представителките на клуба домакин Мила Желева и Ива Атанасова от Йорк, а няколко срещи след това и представителката на ТИМ Жасмина Янчева направи страхотна среща с Ива Атанасова. След тях се изиграха няколко срещи в стил лоу кик като активно участие взеха и Републиканските шампиони Радослав Колев и Али Юзеир. Много емоции и ръкопляскания съпровождаха всеки един мач, който се изигра пред зрителите дошли да уважат събитието. Председателите на спортните клубове останаха доволни от представянето на състезателите си и изразиха своето желание отново да бъдат част от такива полезни двубои. Ето какво заяви и домакиnът на събитието Галин Димов:
“ Много съм доволен, че получавам подкрепа от клубовете и те изпращат своите състезатели. Това е правилният път към успеха и обещавам да организирам още двубои, в които да вземат участие повече състезатели. Не е тайна, че за да имаме добро представяне на Републиканските и международните първенства трябва да трупаме опит с подобни двубои. Съвсем скоро в средата на месец април дори ще организираме едно доста по-сериозно официално събитие, което да даде възможност на състезателите от цяла България да участват с подкрепата на Община Варна и Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Какво, кога и къде ще бъде то ще разберете съвсем скоро.“

След тези думи не ни остава нищо друго освен само да се радваме, че има хора, които милеят за бойните спортове и че именно в град Варна ще се положат основите на една нова инициатива подкрепена от дирекция „Спорт“ към Общината и от федерацията по кикбокс.