ТРИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС ЗА ВОКИЛ - VOKIL KICKBOXING

За втора поредна година гр. Нова Загора прие един от кръговете на Държавния шампионат по кикбокс на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Стиловете бяха изцяло рингови – фул контакт и К1. Домакин на събитието бе местния клуб PRIDE AND GLORY  с председател и треньор на клуба Иван Иванов. В надпреварата се включиха общо 250 състезателя от 30 спортни клуба в цялата страна. Условията за провеждане на шампионата в спортна зала“ Младост“ отново бяха прекрасни и за втора поредна година домакините показаха страхотно гостоприемство и много добра организация за самото събитие.
Варненският клуб „ВОКИЛ“ участва с трима свои състезатели. В първият ден от шампионата Илия Борисов постави началото с победи. В стил фул контакт той отказа съперника си Иво Василев от СК Топ файтърс гр. Пловдив във втория рунд след серия от мощни кикове в трупа съчетани с брилянтна техника на отклони и завършващи серии с ръце. Другият представител Деян ( the beast ) Галинов в среща номер 41 стил К1  касира поредния си нокаут в кратката си, но забележителна кариера, този път срещу Денислав Димитров от СК Боил гр. Варна. За съжаление нещата при третия състезател Али (The Rubber) Юзеир не стояха така. малко не му достигна и в полуфинална среща изгуби по точки от своя съперник. В крайна сметка клуба успя да извоюва два сребърни и един бронзов медал.Ето какво сподели председателя на клуба Галин Димов:

„Доволен съм от моите момчета. Всеки един от тях се би мъжки и това даде своя резултат още в първия ден ясно показахме, че сме клуб, с който трябва да се съобразяват всички и че излизането срещу наш състезател е като на война. Използваме пълния арсенал от удари и комбинации по правилника и се стараем да сме водеща сила в ринговите стилове. Малко не ни достигна във финалния ден от шампионата да грабнем златото при юношите старша възраст до 75кг., но това си има своята причина и аз ясно съм изразил мнението и позицията си по този въпрос –  как да провалиш финала на един състезател

кикбокс и муай тай Вокил

Състезателите на СК по кикбокс и муай тай Вокил