250 СЪСТЕЗАТЕЛЯ ПО КИКБОКС МЕРИХА СИЛИ В НОВА ЗАГОРА

За втора поредна година гр. Нова Загора прие един от кръговете на Държавния шампионат по кикбокс на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Стиловете бяха изцяло рингови – фул контакт и К1. Домакин на събитието бе местния клуб PRIDE AND GLORY  с председател и треньор на клуба Иван Иванов. В надпреварата се включиха общо 250 състезателя от 30 спортни клуба в цялата страна. Условията за провеждане на шампионата в спортна зала“ Младост“ отново бяха прекрасни и за втора поредна година домакините показаха страхотно гостоприемство и много добра организация за самото събитие. Клубът домакин успя да извоюва много медали в различните категории. Ето какво сподели в социалните мрежи председателя на кл;уба :
„Резултатите от домакинството ни на Държавно Първенство по кикбокс.

Константин Михайлов – шампион К – 1
Карина Петкова – шампион К – 1
Стоян Недев – шампион фул контакт
Божидар Петков – бронзов медал
Марин Димитров – бронзов медал
Християн Михайлов – бронзов медал

Специални благодарности към Корадо Инс 1 и община Нова Загора за подкрепата и пълното съдействие !

ЧЕСТ И СЛАВА !“

Pride and glory

спортен клуб Pride and glory

Много от клубовете в страната бяха представени от най-силните си състезатели и титуляри в категориите. Получиха се страхотни мачове, които ще останат в историята на кикбокса.

Варненският клуб „ВОКИЛ“ участва с трима свои състезатели. В първият ден от шампионата Илия Борисов постави началото с победи. В стил фул контакт той отказа съперника си Иво Василев от СК Топ файтърс гр. Пловдив във втория рунд след серия от мощни кикове в трупа съчетани с брилянтна техника на отклони и завършващи серии с ръце. Другият представител Деян ( the beast ) Галинов в среща номер 41 стил К1  касира поредния си нокаут в кратката си, но забележителна кариера, този път срещу Денислав Димитров от СК Боил гр. Варна. За съжаление нещата при третия състезател Али Юзеир не стояха така. малко не му достигна и в полуфинална среща изгуби по точки от своя съперник. В крайна сметка клуба успя да извоюва два сребърни и един бронзов медал.Ето какво сподели председателя на клуба Галин Димов:

„Доволен съм от моите момчета. Всеки един от тях се би мъжки и това даде своя резултат още в първия ден ясно показахме, че сме клуб, с който трябва да се съобразяват всички и че излизането срещу наш състезател е като на война. Използваме пълния арсенал от удари и комбинации по правилника и се стараем да сме водеща сила в ринговите стилове. Малко не ни достигна във финалния ден от шампионата да грабнем златото при юношите старша възраст до 75кг., но това си има своята причина и аз ясно съм изразил мнението и позицията си по този въпрос.“

Вокил кикбокс и муай тай

спортен клуб по кикбокс и муай тай ВОКИЛ

Друг варненски клуб – СК „Боил“ също направи страхотно представяне и обра много от златните медали. Ето какво сподели в социалната мрежа Радослава Вълева – съпруга на единия от треньорите  Владимир Вълев Питбула :

„Състезателите на СК „БОИЛ” – отново отличници на ринга

В условията на силна конкуренция с участието на над 250 състезатели от над 30 клуба, бойците на СК ”БОИЛ”, гр. Варна завършиха участието си в Държавното първенство по кикбокс в гр. Нова Загора със следните постижения – 8 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала. Носители на златото са Николас Иванов, Теодор Христов, Радослав Костов, Християн Кънчев, Димитър Пенков, Велислав Николов, Богдан Шумаров и Христо Христов. Петима от златните медалисти са ученици от Спортно училище „Г. Бенковски”.
Екипът от професионалисти – старши треньорът Красимир Кирилов, заслужилият майстор на спорта – Владимир Вълев (Питбула) и техните възпитаници доказаха, че упоритият труд и съвместните усилия са пътят към покоряването на върха.“
Тук задължително е редно да допълним и от наша страна страхотното представяне на Христо Христо, който показа истински боен дух и не се предаде въпреки нанесените му тежки удари от съперника си и в крайна сметка спечели финала по точки. Не може да подминем и невероятния хъс на Богдан Шумаров, който показа 100% класа и по пътя си към върха надигра двама топ състезатели  от Иккен – Християн Корунчев и Сергей Александров. 

Боил кикбокс

спортен клуб Боил

Разбира се имаше клубове от цялата страна като „Шуменска крепост“, „Иккен“‘ „Армеец“ и и още много други, които направиха страхотно представяне и спечелиха златни отличия. В очакване сме на крайното класиране от страна на федерацията с всички медалисти, което ще публикуваме.