КИКБОКС ШАМПИОНАТ СВИЛЕНГРАД - НОВИНИ ЗА КИКБОКС

Кикбокс шампионат в Свиленград

След над 20 години прекъсване, Свиленград като един от първите центрове в България, които развиват спорта кикбокс отново бе домакин на държавно първенство в стиловете фул контакт, лайт контакт и пойнт файтинг за всички възрастови групи в което участваха над 230 състезатели от 43 клуба .
Домакините от СК”Тангра 2008” в лицето на Дмитрий Сидоренко, м.с.Златомир Димитров, Димитър Димитров и Валери Димитров учредиха купа за най-техничен състезател в памет на 20 години от смъртта на Красимир Попгеоргиев-първооснователя на кикбокса в Свиленград, член на управата на федерацията към оня момент и дългогодишен спомоществувател на националните отбори на България, който бе убит при мистериозни обстоятелства на 06.11.1996г. в гр.Варна.Кикбокс шампионат в Свиленград
Първенството премина при изключителни емоции и отлична организация на домакините в новоизградената от Община Свиленград мултифункционална спортна зала „Свиленград”.Двубоите протекоха оспорвано на един ринг и две татамита, на които премериха сили състезателите в различните стилове и възрасти.
В началото на състезанието Членовете на ръководството на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, съдийския състав и домакините поднесоха венец на гроба на Красимир Попгеоргиев,а главния съдия г-н Руско Турманов-Роко прикани участници и публика с едноминутно мълчание да почетат паметта му в присъствието на майка му Цвета Попгеоргиева и негови близки, както и част от първите му възпитаници в лицето на Асен Стоянов, Костадин Костов-президент и треньор на СК”АХИЛ”-Варна, Тодор Карабашев, Димитър Василев и др.Сред официалните гости бе и Йоанис Захос-главен треньор на област „Тракия” в Гърция, с чиито клубове местния клуб е в отлични отношения.
Състезанието бе официално открито от независимия общински съветник от ОбС-Свиленград Живко Желев-приятел на Красимир, който буквално разплака залата с емоционалното си слово.Той връчи на Дмитрий Сидоренко като основател на СК”ТАНГРА” почетен знак с герба на Свиленград от името на Кмета на Община Свиленград инж.Георги Манолов, след което започнаха оспорвани битки в трите стила.
Домакините от СК”ТАНГРА 2008” завоюваха 15 медала в различните стилове.
Над всички в кат. до 52 кг фул контакт дмв бе вицебалканската шампионка по кикбокс и вицеевропейска по бокс за девойки-Горяна Стоева.

Кикбокс шампионат в Свиленград
Със злато в стил фул контакт се окичиха вицесветовните шампиони по кикбокс за кадети Димитър Петров в кат. до 71 кг юмв и Георги Манов в кат.до 86 кг юсв, както и Коко”Тайсъна”Папазов в кат.+86 кг юмв, който показа огромна воля и желание за победа във финалния си мач.
Със сребърни медали останаха Андон Атанасов в оспорван двуостър мач в кат. до 57 кг юмв и Димитър Михайлов в кат. до 60 кг юмв.
В стил лайт контакт в кат. до 63 кг над всички бе Христо Калайджиев, а в кат. до 28 кг 10-12 г. шампион стана Мишел Илиев.Малко не достигна на Християна Ставрева да завоюва злато в кат. до 47 кг, възраст 10-12 г.Бронзови медалисти останаха Виктория Айвазова 10-12 г., кат. 47 кг и Иван Стефанов в кат. до 37 кг 10-12 г.
В стил пойнт файтинг със сребърен медал останаха Алекс Илиев и Виктор Корцанов, а Марио Бобев, Филип Магалчев в кат.32 кг 7-9 г. останаха с бронзови медали.
В крайното класиране в стил фул контакт отборен шампион стана СК”БОИЛ”-Варна,а в стиловете на татами-СК”ИККЕН”-София.
Съдийския състав на ринг определи за носител на Купа”Красимир Попгеоргиев” за най-техничен състезател Димитър Пенков, кат. до 67 кг от СК”БОИЛ”-Варна.Купата бе връчена от майката на Краси, която намери сили да преживее толкова емоционални моменти.
От домакините изказват своята благодарност към Община Свиленград, автобусния превозвач Метро, на г-н Асен Стоянов и г-н Златан Вангелов, „Солотекс”ЕООД-Свиленград, МБАЛ”Свиленград”ЕООД, Казино „Роял Кинг”-Свиленград, ЗП Трифон Тодоров, ”СИТИ СЕКЮРИТИ”-Свиленград , „ЛЪКИ 2001“-склад за безалкохолни напитки, „БЕТЕНЕМИ, денонощен магазин ”СПАЙДЕР”-Свиленград , ”ОНЛАЙН ПРОМО.БГ”-ОНЛАЙН ПРОМОЦИИТЕ, ОТ КОИТО ПЕЧЕЛИШ , ЕТ”Катерина-Демир Демирев”-Свиленград, „Бойдеви”ЕООД-Свиленград, Автосервиз „Руни”-Свиленград, „ЕЧО”-Хасково, които осигуриха и обезпечиха провеждането на първенството, както и на господин Васил Вълков-президент и треньор на СК”Интер”-Бургас, г-н Йордан Дичев-старши треньор на СК”АЯКС”-Бургас”, Иван Иванов-треньор на СК”Прайд енд Глори”-Нова Загора и на г-жа Мария Бомбова-Генерален Секретар на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай,Николай Бюлбюлев и Теодора Стоянова, Петър Петров и Кирил Атанасов-родители на състезатели от клуба, които оказаха огромно съдействие при организацията и провеждането на първенството.
От СК”Тангра 2008” благодарят както на спонсорите и спомоществувателите, така и на всички участници.Всички в клуба се надяват Свиленград да бъде традиционен домакин на прояви от различен ранг в чудестната си спортна база, а турнира в памет на Красимир Попгеоргиев да стане традиционен.