ПРО ФАЙТ С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ СВОИТЕ ПОЧИТАТЕЛИ

Ultimate Pro Fight 6

Броени дни след завършването на един от най-зрелищните бойни спектакли по кикбокс в България Ultimate Pro Fight 6 промоутър Про Файт излезе с изявление към своите почитатели във връзка с оспорваната победа на Деян Топалски от лагера на неговия опонент Дани Илиев. Ето какво бе публикувано във фейсбук страницата им.

„Уважаеми приятели, аудиторията интересуваща се от бойни изкуства в България, очаква от нас да вземем отношение по възможността да организираме мач реванш между Дани Илиев и Деян Топалски.

Първо, искаме да изкажем огромното си удовлетворение, че такива класни бойци сами избират ринга на Pro Fight в желанието си да определят по-добрия.

От друга страна, ние като промоутър сме длъжни да спазваме утвърдените правила и да организираме мачовете според това дали те са рейтингови, за ранглиста или пояс.

Мачът между Деян и Дани беше за определяне на първия претендент за Пояса на Pro Fight в категория до 86 кг. и право да направи финален мач за този пояс вече има Деян. Той ще направи това срещу победителя от квалификационен мач между Бранко Бабачев и четвърти претендент (напомняме, че поради заболяване, Бранко не се е качвал на ринга отдавна, и трябва като Деян и Дани да се бори в квалификация, за да си възвърне мястото в ранглистата и да получи правото на своя така желан мач с Деян Топалски).

Ако в промеждутъка се организира мач реванш (за което трябва да се постигне съгласието и на двамата бойци, да се уточнят финансовите и други параметри), то той би бил само рейтингов и не за Пояса на Про Файт.

Ultimate Pro Fight 6

Ultimate Pro Fight 6

Със сигурност той ще бъде по официални правила, тъй като ние сме Лицензиран Промоутър на Българската Конфедерация по Кик Бокс и Муай Тай и не можем да си позволяваме творчество в спортно-техническия регламент. Със сигурност обаче мачът може да бъде усложнен, например като брой и времетраене на рундовете – например 5 рунда!

Държим да подчертаем, че ние адмирираме смелостта и качествата на Даниел Илиев и смятаме, че неговото бляскаво бъдеще като професионален боец тепърва предстои, като ние ще се постараем да му дадем достатъчно поле за изява!

УС!“
източник : Про Файт ООД