Владимир Вълев Питбула приключва кариерата си с мач във Варна

Владимир Вълев и Министър Кралев

Владимир Вълев направи поредния жест към града си като подари за музея на спорта ръкавацитие, с които спечели мача за световната титла в Москва.

Световният шампион по кикбокс за професионалисти Владимир Вълев-Питбула ще завършил официално състезателната си кариера с последен двубой в родната му Варна. Това стана ясно по време на награждаването на боеца от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Дали това ще е защита на наскоро спечелената Световна титла в профи кикбокса или ще бъде бенефисен мач ще се уточни във времето и според отправените предложения. Кралев Вв присътвието на кмета на град Варна Иван Портних връчи почетен плакет на варненеца в Юнашкия салон и даде отговаряше на въпросите на журналисти и треньори.

Така или иначе обаче морската столица град Варна, която е и столица на бойните спортове както каза и самия Министър ще може подобаващо да изпрати героя. Как точно ще се случи това и в какъв мач ще участва, ще прецени самият боец.

На церемонията Питбула  направи поредния жест към града си като подари за музея на спорта ръкавиците, с които спечели мача за световната титла в Москва. Те ще бъдат поставени в специална витрина и ще се виждат от всички посетители още с влизането си в Юнашки салон.

На същото място той обсъди и успеха си с един от своите идоли – олимпийския шампион по бокс Ивайло Маринов, който също беше от официалните гости на церемонията.

„България има нужда от такива победи“, каза на специално организираната пресконференция Красен Кралев. Той благодари на медиите, които са отразили огромното постижение на Владимир Вълев и призова останалите им колеги да обръщат по-голямо внимание на постиженията на българските спортисти от бойните спортове, за да достигат те до всички българи. „Нашите сънародници имат нужда да бъдат по-близо до шампионите и героите си“, добави министърът.

След зададен въпрос от страна на Галин Димов дали Владо ще бъде финансово премиран Министър Кралев обяви, че с негова заповед ще бъде определена и парична награда от Министерството на младежта и спорта за постижението на Владимир Вълев.

Владимир Вълев и Галин Димов

Владимир Вълев и Галин Димов

За вас, които нямахте възможност да присъствахте направихме албум със снимки, които можете да разгледате ТУК  и видео, което предавахме на живо и можете да видите ТУК