СК Вокил с осем медала и три купи !!! КИКБОКС НОВИНИ

СК Вокил коледен турнир

Ск Вокил гр. Варна разби конкуренцията със своите дебютанти по кикбокс

Ск Вокил взе участие в коледния турнир по кикбокс, който се проведе на 10.12.2016г. в „Юнашки салон“ гр. Варна. Организатори на събитието бяха Българска конфедерация по кикбокс и муай тай съвместно с Община Варна и Камен Славов от СК Боил гр. Варна. В турнира взеха участие 143 състезатели от 24 спортни клуба в цялата страна. Сами по себе си цифрите говорят, че това беше един огромен форум на бойните спортове с еквивалент на Държавно първенство. В много от категориите се състезаваха по десет човека, което означаваше, че за да стигнеш до медалите трябва да изиграеш три мача без загуба в един ден. Такъв бе и случаят с дебютантите на СК Вокил, който взе участие с общо девет състезателя като шестима от тях бяха абсолютни дебютанти и за първи път в своята спортна кариера помириса и видяха ринга от вътрешната му страна, а някои от тях направиха първите си стъпки на татами. Ето и кои от тях се сдобиха с престижните отличия :

ШАМПИОНИ

  1. Шампион в стил К1 ЮСВ до 67кг. – Али Юзеир. Той направи безапелационно най-красиви и технически издържан мач в целия турнир срещу представителя на СК Боил Велислав Николов. С 3:0 съдийски гласа Али бе определен за номер едно в своята категория и стил. Заради чистата игра и коректното отношение по време на боя състезателя на Вокил гр. Варна стана притежател и на престижната купа за FAIRPLAY
  2. Шампион в стил лоу кик ЮСВ до 71кг. – Станислав Борисов. Станислав направи своя дебют в кикбокса и директно се хвърли в „големия бой“ качвайки се на ринга. Негов опонент беше състезателят на СК „Дрийм“ гр. Варна – Станислав Сербезов. Още с удрянето на гонга състезателят на Вокил показа завидно самообладание и последователност в своите действия, които заслужено му донесоха победата с 3:0 съдийски гласа.
  3. Шампион в стил киклайт контакт ЮМВ до 52кг. – Юлиян Маринов. Юли както повечето състезатели на клуба за първи път стъпва на игралното поле, но показа истинска класа спазвайки стриктно инструкциите на своите секунданти. Макар и в крехка възраст той е един участниците на клуба, който по пътя си към върха прегази няколко съперника в един ден. Общо три мача изигра в рамките на няколко часа, показвайки истинско мъжество и издръжливост. Във финалната среща Юлиян отново показа, че е по-добрият състезател, но мача беше прекратен заради некоректна и силна игра от страна на неговия противник. Юлиян Маринов заслужено бе определен за шампион

ВИЦЕШАМПИОНИ

  1. Вицешампион в стил К1 ЮСВ до 71кг. – Деян Чакъров. Тук можем да кажем, че Дидо е истинският шампион, защото направи два страхотни мача срещу много сериозни опоненти в своите категории. След като детронира представителя на Шуменска крепост в три тежки рунда състезателя на СК Вокил получи много сериозна травма в лявото око, която му пречеше да вижда добре заради голямата подутина и изпитваше много силна болка. Въпреки това и с разрешението на доктора на състезанието разбира се Той се изправи срещу опитния представител на Ахил Александър Чакъров (съвпадение на фамилните имена). С един по-точен удар отчетен в полза на Александър той спечели. Но когато фактите говорят и резултатът е на лице няма какво да се каже. Заслужена победа!
  2. Вицешампион в стил лоу кик ЮСВ до 60кг.- Руси Новаков. Абсолютен дебютант с лъвско сърце и желание да бъде шампион! Руси показа, че макар и нов в този спорт е способен да побеждава и да бъде един ден истински шампион на Вокил. Липсата на опит си оказа влияние и във финалната среща загуби по точки. В полуфинала си обаче той буквално прегази своя противник, за да се бие за отличието.
  3. Вицешампион в стил киклайт контакт ЮМВ до 63кг. – Антонио Димитров. Един страхотен младеж с нужните качества и устремен за победа. Втори състезание за него с три изиграни мача в един ден. Бъдещ шампион на клуба.
  4. Вицешампион в стил киклайт контакт ЮСВ до 63кг. – Паулин Атанасов. Бърз, точен и последователен в своите действия той стигна до финала в три мача за деня. Нелеп инцидент  (удар в окото с хай кик и замърсяване) му попречи да продължи. След консултация с доктора и по преценка на рефера мача беше спрян. Това е така, защото животът и здравето на състезателите са от първостепенно значение за всички.
  5. Вицешампион в стил киклайт контакт ЮСВ до 69кг. – Кязим Караджов. Едно скромно момче с една мечта – да бъде шампион. Въпреки краткото време за подготовка в три мача за деня той стигна до финала, но загуби по точни от своя съперник от СК Хелиос гр. Русе. Въпреки това той ще преследва мечата си и един ден ще я сбъдне !

Благодарение на всички тези успехи СК Вокил заслужено спечели отборни купи и в двата стила. Клубът бе определен за трета сила на шампионата на ринг и татами, с което показа, че се работи здраво и успехите не закъсняват. Председателят на клуба Галин Димов гордо вдигна ръце с двете купи и поздрави своите момчета (състезатели и помощници) за перфектно свършената работа. За подготовката и извеждане на състезателите се грижеха 4 секунданти – Петър Петров (помощник треньор в клуба), Радослав Колев, Илия Борисов и Димитър Георгиев. Ето какво заяви и самият председател на СК Вокил:

„Чувствам се горд от постиженията на всички. Показахме, че сме един от най-сериозните клубове в града, а защо не и в страната. Единствено Петър Гецов не успя да стигне до медалите, но и този ден ще дойде, защото вярвам в него и в неговия успех. Заедно с  Петър Петров ще му отдадем нужното внимание и ще го направим шампион. На всички искам да кажа, че нашите момчета и момичета са много дисциплинирани и устремени към успеха. Радвам се,че съм успял да ги „запаля“ в този спорт и да им покажа правилния път кум успеха. Радваме се на голямо внимание от посетители в залата и това ще продължи, защото сме се доказали в годините и работим здраво като екип. Честито на всички състезатели, помощници, близки и приятели, които ги подкрепят.“

С приключването на този шампион дойде и края на състезателната година за клуба, който взе участие в повечето състезания от Държавния шампионат на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Клубът бе домакин на „КУПА ВАРНА“ през месец април и събра също толкова много участници. Едно е ясно – в град Варна спортните клубове по кикбокс и муай тай са на най-високо ниво и наистина е столицата на бойните спортове.