ЗЛАТО, СРЕБРО И БРОНЗ ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ НА ВОКИЛ

Злато, сребро и бронз за тримата състезатели на СК по кикбокс и муай Вокил гр. Варна.

Злато за Радослав Колев, сребро за Деян Чакъров и бронз за Али Юзеир от изминалото Държавно първенство по муай тай в гр. Нова Загора на 03-05.02.2017г.

Квалификациите за предстоящото Световно първенство по муай тай се проведоха именно на този шампионат. В него взеха участие 139 състезателя от 22 клуба в цялата страна. СК Вокил взе участие с трима свои състезатели, като и тримата се прибират с отличия.

В първия ден от шампионата в категория до 67кж. при ЮСВ възпитаникът на клуба Али Юзеир излезе в полуфинална среща. Показа завидни умения в типичния муай тай като на няколко пъти нанесе тежки колена в клинч на своя противник Петър Калчев. Чистите и тежки лоу кикове също бяха приоритет на на състезателя от Вокил. За съжаление не така ги видяха нещата двама от съдиите, които отсъдиха в полза на състезателя от СК Самурай.

Втори по ред излезе Деян Чакъров при ЮСВ до 71кг. срещу Ивайло Маринов от СК Самурай. Отново приемущество на състезателя на Вокил, който нанасяше повече чисти удари и беше активен през цялото време на мача. Този мач приключи с 2:1 съдийски гласа в полза на Чакъров.

ФИНАЛИ

Във финалния ден първи на ринга стъпи Радослав Колев, който донесе и първото злато за клуба. Той излезе срещу Иван Найденов от СК Хара гр. Стара Загора. През цялото време на срещата водеще по точки и в стил муай тай. Напълно заслужено спечели Репучликанската си титла макар и отново отсъдено с 2:1 съдийски гласа.

Няколко срещи след него сес състоя и финалът на Деян Чакъров срещу Александър Чакъров от СК Ахил. През цялото време на мача Дидо игра събрано и тактическо по-добре с чисти прави удари и тежки лоу кикове. До влизане на размяна не се стигна и видимо по-качествена игра с повече чисти удари направи състезателя на Вокил. Не така обаче отново отсъдиха двама от страничните съдии и победата макар и с разлика от два удара бе присъдена на състезателя от Ахил.

Ето какво каза и председателя на клуба Галин Димов:

„Доволен съм от момчетата. Можехме да бъдем с три златни медала. Бяхме много добре подготвени, но понякога оставяйки други хора да решават вместо нас се получава така. Вината е изцяло наша, че не играхме по начин, който да не оставя никакви съмнения. Ще се коригираме. Мотивирани сме повече от всякога, имаме цели и ще ги постигнем защото всички в екипа се стараем на 100%.“

злато за Радослав Колев

злато за Радослав Колев

Tags: , , ,