ДЪРЖАВНОТО ПО КИКБОКС В ШУМЕН С НОВА ДАТА И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТО ПО КИКБОКС

ДЪРЖАВНОТО ПО КИКБОКС В ШУМЕН С НОВА ДАТА И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ


ДЪРЖАВНОТО първенство по кикбокс е преместено с нова дата и място. Шуменският Спортен клуб по кик бокс „Шуменска крепост“ ще бъде домакин на голямо състезание за поредна година тази пролет.

Между 31 март и 2 април в града ще се проведе кръг от Държавния шампионат по кик бокс в стилове лоу кик и киклайт контакт, който се организира под егидата на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

Заради провеждането на предсрочните парламентарни избори на 26 март, турнирът бе изтеглен със седмица.

Град Шумен за първи път бе домакин на такъв форум през април 2011, като оттогава не е минавала година без първенство в града. За състезанието, което досега традиционно се провеждаше в спортна зала „Младост“ пристигат кикбоксьори от цялата страна.

По настояване на федерацията, следствие желанието на част от клубовете в страната форумът ще е с нова дестинация. Това се налага, поради очаквания по- голям брой участници тази година.

Ежегодно състезанията в гр. Шумен са в ринговият стил лоу кик и татми стила киклайт контакт. И двата стила са изключително привлекателни за клубовете, тъй като съчетават почти всички удари с ръце и крака (без колене)

Допълнителен довод за това е,че от 2017 г. бойците на ринг са разделени в два потока – клас “А“ и “Б “ , според броя срещи на даден боец, което допълнително повишава броя на участниците.

По този начин ще се даде възможност на състезателите с по-малко опит да играят в отделна група без титулярите в съответната категория и ще имат шанса да покажат способностите си и трупане на необходимия опит.

Почти всички клубове от страната ще вземат участие с по над 10 състезателя.

Спортен комплекс „Плиска”, който се намира в близост до стадион „Панайот Волов” в гр.Шумен ще приеме състезанието , в което се очакват над 500 състезатели в двата стила от всички клубове в България.
ИНФО: БОЕН КЛУБ ШУМЕН