ДЕЯН ГАЛИНОВ ОТ ВОКИЛ ШАМПИОН НА ULTIMATE PRO FIGHT 7

Деян Галинов с първа победа в профи кариерата си

Деян Галинов Чакъров от СК Вокил записа страхотна победа с първото си участие ва професионалния ринг по кикбокс.

На 10.03.2017г. в Двореца на културата и спорта в гр. Варна се състоя първата за 2017г. професионална галавечер от веригата Про Файт – ULTIMATE PRO FIGHT 7.

В нея взеха участие общо 14 бойци в седем зрелищни мача.

За първи път в България се игра за Европейската титла на WAKO PRO в категория до 71,800кг.

Организатор на събитието бе Ивент Мениджмънт в лицето на Петър Добрев със съдействието на веригана Про файт и Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Деян Галинов от СК Вокил игра в среща номер 2. Негов съперник беше далеч по-опитния дъстезател от СК Ахил – Александъл Чакъров (Чъкито).

Рефер на срещата бе Руско Турманов – член на управителния съвет на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Съдийството в ъглите на ринга се изпълняваше от специално извикани специалисти и шефове на ринг от WAKO.

Специално за събитието присъстваха доскорошния Министър на младежта и спорта господин Красен Кралев, кмета на град Варна Иван Портних и Лиляна Павлова.

Сред официалните гости бяха и изпълнителният директор и член на управителния съвет на Българска сонфедерация по кикбокс и муай тай Димитър Спасов и Стефан Маринов – директор професионално направление към конфедерацията и член на управителния съвет.

Тази среща се очакваше от дълго време, защото двамата имаха преди това два оспорвани двубя.

Тактика и двубой

Още с удрянето на първият гонг Деян започна да изпълнява предварително подготвения тактически план от главния треньор и председател на клуба Галин Димов.

Бързи и чисти удари от дистанция засипаха неговия съперник, който се опитваше да спре Деян като непрекъснато го прегръщаше.

В края на първият рунд при една от размените на удари Деян получи аркада на дясната вежда, която едва не му коства спиране на мача.

Вторият и третия рунд протекоха със същото темпо.

Сякаш двамата състезатели не усещаха умора и всеки се раздаваше на 100% като нанасяше бързи и тежки удари върху съперника си.

Деян успяваше да вземе превес в почти всяка атака, което принуждаваше съперника му от Ахил отново и отново да го пргръща.

В крайна сметка той (Александър Чакъров) бе официално предупреден за нечистата от рефера.

През цялото време на мача секундантите на Деян – Петър Петров и Радослав Колев даваха точни наставления, което даде своя резултат в края на срещата.

До нокаут не можа да се стигне, макар че в третия рунд имаше такава възможност и ситуации, в които и  двамата състезанели можеха да приключат рунда с един удар.

Напълно заслужено след края на срещата с 3:0 съдийски гласа за победител бе обявен състезателят от червения ъгъл възпитаник на СК Вокил – Деян Галинов Чакъров.

Аплодисменти и награда

Двамата състезатели бяха бурно аплодирани от публиката, която беше  препълнила най- голямата зала на Двореца на културата и спорта.

Според мнението на специалисти в областа на кикбокса и организаторите от Ивент Мениджмънт това бе един от най-атрактивните мачове на галавечерта.

За своят успех Деян бе лично награден от директора на Екомакс господин  Христиан Христов, който също присъстваше и наблюдаваше двубоя от близо.

Заедно с него бе и управителя на генералния спонсор на клуба Николай Колев от Филбо.

Тази галавечер беше едно добро начало за младият боец на Вокил, който тази година завършва Варненска морска гимназия и му предстоят още много състезания.

Цялата среща на Деян можете да видите ТУК