Седем медала за Вокил от най-големия шампионат по кикбокс в Бъл...

Седем медала за Вокил

Седем медала от който два златни, един сребърен и четири бронзови за възпитаниците на варненския клуб по кикбокс и муай тай

Седем медала извоюваха момчетата и момичетата на СК Вокил гр. Варна от изминалия шампионат по кикбокс.
Той се състоя от 31.03 до 02.04.2017г. в СК „Плиска” гр. Шумен. На състезанието присъстваха и се регистрираха над 450 състезателя от 49 спортни клуба от цялата страна.
Изключително много състезатели за такъв ранг на състезанието. В повечето категории имаше над 10 състезателя, които се бореха за призовите места.
При мъжете и жените отново бе приложено правилото за клас А и клас Б, тъй като състезанието бе наблюдавано от националните селекционери, които набелязваха бъдещите национални гарнитури по кикбокс.

Обзор на събитието

СК Вокил взе участие с 9 състезателя – 5 на ринг в стил лоу кик и 4 на татами в стил киклайт контакт
Безапелационни в своите категории и стилове бяха утвърдените състезатели на клуба Али Юзеир и Радослав Колев.
Още в първия ден от шампионата Али показа, класа като завърши първия си мач за 30 секунди с нокаут срещу Янко Георгиев от СК Самурай гр. Бургас.
Вторият за деня мач приключи във втория рунд с отказване на противника Василен Минков от СК „Скорпион” гр. Плевен.
Във финалният ден Али показа истинска класа и урок по кикбокс срещу втори съперник от СК „Скорпион” гр. Плевен Станислав Цанов като през трите рунда водеше изцяло по токи пласирайки множество чисти комбинации.

Шампионът Али Юзеир в ляво

Шампионът Али Юзеир в ляво

Другият златен медалист на СК Вокил Радослав Колев изигра своите мачове срещу представители на СК „Хара „ гр. Стара Загора за полуфинал и финал срещу представител на СК Боил гр. Варна.
Финалната му среща се наблюдаваше с изключителен интерес като и двата отбора бяха изградили своята тактика. В крайна сметка с 3:0 съдийски гласа за шампион бе обявен именно възпитаника на Вокил.

Шампионът Радослав Колев в средата

Шампионът Радослав Колев в средата

Своя дебют на ринга направиха Добромир Карастоянов, Яни Янчев, Кязим Караджов и Драгомир Драгнев
Добромир изигра три поредни мача на татами в рамките на по малко от час и половина срещу съперници от СК „Болг”, СК „Нео”и СК „Интер” гр. Бургас. Няколко удара не му достигнаха да грабне златото в своя дебют, но това го мотивира повече за следващите състезания.
Янчев спечели своя първи мач и в полуфинална среща се изправи срещу далеч по опитен противник от домакините на СК „Шуменска крепост”. Въпреки, че съдийското решение бе в полза на домакина Янчев показа, че по нищо не отстъпва и че върви в правилната посока към успеха.
По същият начин стояха нещата и при Драгомир Драгнев и Кязим Караджов. Макар и дебютанти и двамата състезатели спечелиха своите първи двубои, но малкото натрупан опит оказа своето значение в полуфиналите.

Треньорите на клуба Галин Димов и Петър Петров доволни от представянето на младите таланти не скриха задоволството си и се зарекоха за следващото състезание в стил К1 в гр. Нова Загора да се върнат с повече златни медлаи.

Ето и пълният списък на медалистите от клуба:

Златни медали
Али Юзеир в стил лоу кик ЮСВ до 67кг.
Радослав Колев стил лоу кик ЮМВ до 60кг.

Сребърен медал
Добромир Карастоянов в стил киклайт контакт ЮСВ до 69кг.
Бронзови медали
Яни Янчев в стил лоу кик мъже до 67кг.
Кязим Караджов в стил лоу кик ЮСВ до 63,5кг.
Драгомир Драгнев в стил лоу кик ЮМВ до 63,5кг.
Валя Иванова в стил киклайт контакт ДМВ до 55кг.

Седем медала и много положителни емоции – така може да се опише този шампионат за Вокил
Видео от финалната среща на Али Юзеир можете да видите ТУК

Видео от финала на Радослав Колев можете да гледате ТУК

Всички останали срещи можете да наблюдавате във фейсбук страницата на СК Вокил