БЪЛГАРСКИ БОЙЦИ СЪС СТРАХОТНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА РИНГА В АВСТРИЯ

Доброслав Радев и Огнян Мирчев

БЪЛГАРСКИ БОЙЦИ СЪС СТРАХОТНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА РИНГА В АВСТРИЯ

 

Български бойци по кикбокс – Състезателите на СК Патриот Дупница Доброслав Радев и на СК Иккен Огнян Мирчев взеха участие на престижен турнир в Инсбрук,Австрия – Аustrian Classics 2017 . Двамата бяха част от националния отбор на България, като те играха в ринговите стилове фул контакт и К-1.

Очакванията към тях за спечелване на медали се оправдаха. Доброслав стигна в кат до 67-кг в най атрактивния стил в кикбокса К1 финал и след много оспорвана битка спечели сребро.

Мирчев в тегло до 63 ,5 кг. се пусна в двата стила. Във фул контакт младежът от Ботевград  остана със сребро, докато в К-1 той завоюва златото, нокаутирайки своя опонент на финала.

Ето какво оповести един от местните източници за Доброслав:

Български бойци Доброслав Радев и Кирил Чакъров

Доброслав Радев и Кирил Чакъров

Кикбоксьорът на „Патриот“ (Дупница) Доброслав Радев се прибра със сребро от Австрия, където бе с националния отбор на България. Добри не срещна никакви пречки до финала, където се изправи срещу представителя на Словения. В срещите преди това, Радев получи контузия в десния крак, но все пак стисна зъби и излезе на ринга. В крайна сметка той загуби финала по точки. Контузията му се оказа по-сериозна от очакваното и той ще бъде извън строя около месец! „За пореден път Добри показа характер и класа. макар и контузен, не се притесни да излезе и да се бори за златото. Съперникът му е много добър, но ако нашето момче бе напълно здрав, убеден съм, че щеше да спечели финала. По-важното е да се възстанови сега и да продължим подготовка за Европейското първенство през септември. Този турнир бе отлична възможност да сверим часовниците си за шампионата на Стария континент“, коментира треньорът му в дупнишкия клуб Кирил Чакъров.

Tags: , ,