Даниел Асенов с Европейска титла за България по бокс

Даниел Асенов

Даниел Асенов с Европейска титла за България по бокс

Даниел Асенов с Европейска титла за България по бокс. Златното момче на българския бокс триумфира със златото на Европейското по бокс в Украйна за мъже, след много тежък финален сблъсък с англичанина Дийн Фаръл. Победата е по точки.

За сравнение между двамата, при подготовката за британеца, е изхарчена десетократно по- голяма сума от местната федерация.

Срещата бе непредсказуема до последно, но нещото с което се открояваше нашия бе присъщата за него спортна злоба и юнашко сърце. Тайсъна започна изключително агресивно срещу по- високия на ръст от него англичанин. Дори на моменти умишлено допускаше противника да нанася удари по него, само и само да да се открие.

Даниел издебваше момента и като истински хищник нанасяше съкрушителни и много тежки удари в опонента. Така беше и в трите рунда.

Двамата демонстрираха открит, нападателен и мъжки бокс. Фаръл изглеждаше малко по свеж и следваше стриктно тактиката на треньора си- без излишни импровизации, но голямата звезда отново е възпитаникът на двамата треньори- откриватели на Асенов- Димитър и Тодор Мутафови.

В крайна сметка с 3:2 съдийски гласа, българинът е златния медалист. За 20 год. боксьор, това е четвърта европейска титла в кариерата му. „Горд съм, посвещавам медала си на България“ каза Асенов, който през тази година триумфира още на „Странджата“ и Европейското за младежи. През август ще е фаворит за почетната стълбичка на Световното първенство.

ОЩЕ НОВИНИ МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК

Tags: ,