Безплатен вход в Ямбол за боевете на братя Асенови

Безплатен вход в Ямбол за боевете на братя Асенови

Безплатен вход в Ямбол за боевете на братя Асенови

Безплатен вход в Ямбол за боевете на братя Асенови

Българската федерация по бокс обяви безплатен вход за финалния кръг на Националната боксова лига за мъже, който ще се проведе на 24 ноември в ямболската зала „Диана“. Това е своеобразен жест към местната публика, тъй като оттам са тръгнали и тримата братя Асенови – Даниел, Боян и Катин, като Тайсъна от Кукорево стана в последствие 4 пъти европейски шампион.

След третия кръг на надпреварата ще бъдат излъчени и първите шампион в отделните категории. Трима национали – Тинко Банабаков (52 кг), Даниел Асенов (56) и Петър Белберов (+91), имат всички шансове да вдигнат купите.

И тримата имат по две победи от кръговете в Пазарджик (през май) и София (през октомври) и излизат срещу съперници без успех до момента. Крайните победители във всяка от категориите ще получи премия от 1000 лв.

Тази година няма да бъде излъчван отборен шампион, макар състезателите да бяха разделени по 8 в тимовете „Ханове“ (с треньор Палми Ранчев), „Лъвове“ (Жоел-Солер Арате), „Багатури“ (Валентин Поптолев) и „Вълци“ (Александър Александров). Следващото издание на Лигата обаче ще има и отборен победител.

„В този формат няма губещи. Има допълнително финансиране за състезатели и треньори, клубовете вземат по 70 т. за една победа на свой състезател, колкото от едно републиканско, без да правят разходите за цяла седмица престой.

Интересът на хората по места е голям, тъй като виждат в една вечер всички най-добри наши боксьори. Целта на Националната боксова лига бе точно тази – да популяризира бокса и да даде повече възможности за срещи на най-добрите ни състезатели“, коментира президентът на БФБокс Красимир Инински.

„Този формат е стъпка напред за българския бокс и подобни гала вечери се гледат най-много по целия свят. Аз съм доволен, че участвам, а сега ще имам възможност да премеря сили и с румънски боксьор“, каза най-тежкият ни национал Петър Белберов на пресконференцията в Пресклуб „България“.

„На мен също много ми харесва този формат – няма нищо общо с държавните първенства. Аз смених категорията от 81 на 91 кг, тъй като преди постоянно ми се налагаше да свалям по 10-ина кила преди състезание. Още не съм натрупал необходимата маса за новата категория, но догодина нямаме големи първенства, така че ще я отработя“, заяви и Радослав Панталеев.

Председателят на Националната боксова лига Атанас Николов пък сподели, че към формата интерес проявяват и съседни на нас държави, така че занапред може да си мисли и за Балканска лига.

„Ще работим за включването на младежи и жени в Лигата“, разкри още Инински.

 

ПОВЕЧЕ ВИДЕО МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ В НАШИЯТ  YOUTUBE КАНАЛ

ОЩЕ НОВИНИ МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК

ИЛИ В НАШАТА фейсбук страницата

Tags: ,