ТОТАЛНА ДОМИНАЦИЯ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО МУАЙ ТАЙ

ТОТАЛНА ДОМИНАЦИЯ НА СВЕТОВНОТО ПО МУАЙ ТАЙ

Финалния ден на Световното първенство в Банкок приключи с 5 Световни титли и 2 Вицесветовни титли за България. С това общия резултат за отбора ни е 7 Световни титли, 2 Вицесветовни и 3 трети места. Днес в категория до 51 кг. Теодора Кирилова отстъпи с малко на Русия и остана втора. Юношата ни Петър Калчев в равностоен мач с Украйна също остана втори.

Във финалните битки при мъжете днес отборът ни показа тотална доминация. Севдалин Славов надигра убедително Уругвай и е новия Световен шампион в кат.до 63.5 кг. Али Юзеир е изненадата на състезанието – при своя дебют при мъжете той спечели Световната титла в категория до 67 кг. Стефан Петков показа тотално надмощие на финала над руския си съперник, като го надигра безапелационно. В кат.до 75 кг. Християн Корунчев приключи съперника си от Франция в 40-та секунда на първия рунд с тежка задна ръка в брадата, а Християн Тотев надигра тактически силовия си опонент и заслужено е Световен шампион в категория до 91 кг.

Впечатляващото представяне на бойците на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за пореден път издигна най-високо името на България в сърцето на Тайланд! Националния треньор Николай Атанасов, помощник треньора Марио Кирилов, рефера Марио Иванов и Генералният секретар на организацията Мария Козлева изказват своята благодарност на целия състав за спечелените титли, отличната екипна работа и добрата атмосфера в отбора!

Инфо : официален сайт на БККБМТ

Tags: ,