ЮНАШКИ САЛОН ПРЕПЪЛНЕН СЪС ЗРИТЕЛИ

ЮНАШКИ САЛОН ПРЕПЪЛНЕН СЪС ЗРИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНИЯ ШАМПИОНАТ ПО МУАЙ ТАЙ

ЮНАШКИ САЛОН ПРЕПЪЛНЕН СЪС ЗРИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНИЯ ШАМПИОНАТ ПО МУАЙ ТАЙ

ЮНАШКИ САЛОН ПРЕПЪЛНЕН СЪС ЗРИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНИЯ ШАМПИОНАТ ПО МУАЙ ТАЙ.

Много емоции, доволни зрители и жестоки битки.

Това обобщено може да се каже за първия ден от Държавния шампионат по муай тай, който се провежда в „Юнашки салон“ в морската столица град Варна.

Въпреки студеното време залата се напълни до краен предел с почитатели на бойните спортове. Още от самото започване в 12:00ч. беше ясно, че двубоите ще са жестоки, тъй като всички участващи отбори бяха подбрали най-добрите си бойци.

Разбира се имаше и няколко дебютанта, които по нищо не отстъпиха на по-опитните състезатели играейки по правилата на муай тай с пълната красота на този боен спорт.

Под бурните аплодисменти на публиката състезателите от всички клубове показаха истински боен дух и много добра подготовка.

Не беше подминат и нокаута. Няколко от срещите приключиха още в първия и втория рунд, но без травми за участниците благодарение на навременната намеса от страна на реферите.

Организаторът и любезен домакин в лицето на Галин Димов се беше погрижил за комфорта на всички в залата и за гладкото протичане на шампионата.

Съвместно с екипа от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за пореден път в града се провежда един от сериозните турнири от спортния календар.

Не е случайно, че град Варна е „меката“ на бойните спортове и именно от тук са излезли повечето Европейски и Световни шампиони.

НАЖЕЖАВАЩИ СРЕЩИ

Един от нажежаващите мачове бе при мъжете до 81кг. между състезателите Едуард Алексанян от СК „Дрийм“ гр. Варна и Христомир Ранчев (помпата) от СК „Хара“ гр. Стара Загора. Изключително прецизна игра, чисти удари и спортсменско отношение и от двамата. В крайна сметка трябваше да бъде излъчен победител и тежката задача се падна на съдиите, които отсъдиха в полза на варненския представител.

Едуард Алексанян и Христомир Ранчев

Едуард Алексанян и Христомир Ранчев

Последният рунд от тази среща можете да наблюдавате ТУК

Завършекът на днешния ден бе между Виктор Казанджиев от СК „Аргус“ гр. Варна и Николай Йоргов от СК „Армеец“ гр. София.

Казанджиев имаше предварителен мач във квалификациите и това си каза своята дума.

Огромно сърце и желание за победа го крепяха през цялото време и той направи всичко по силите си, за да спечели този мач. Йоргов от своя страна бе доста рязък, с отсечени и в определени моменти по-точни удари. Мачът се изигра докрай и по точки победата бе отсъдена за представителя от СК „Армеец“.

Ето и резултатите от днешните изиграни срещи

РЕЗУЛТАТИ

РЕЗУЛТАТИ

В утрешния ден продължават финалите, които ще започнат от 10:00ч.

Очакват се много от двубоите да бъдат оспорвани, тъй като ще се срещат доста от титулярите в този спорт. Със сигурност от сега можем да отбележим два от тях. В категорията до 81кг. при мъжете ще се изправят Едуард Алексанян и Николай Йоргов.

Другия дългоочакван двубой е между Пламен Борисов от СК „Шуменска крепост“ гр. Шумен и Костадин Костов от СК „Хара“ гр. Стара Загора.

Финалите ще бъдат излъчвани на живо по B1B action TV, за да могат тези всички извън града да наблюдават пряко какво се случва на ринга.

Повече за събитието можете да откриете ТУК

Още новини свързани с бойните спортове можете да намерите ТУК

 

Tags: , , ,