ПЕТ ОТ ПЕТ ЗА ВОКИЛ ПО КИКБОКС В СТИЛ ФУЛ КОНТАКТ - VOKIL KICKBOXING

ПЕТ ОТ ПЕТ ЗА ВОКИЛ ПО КИКБОКС В СТИЛ ФУЛ КОНТАКТ

От 03 до 05.09.2021г. в спортна зала „Олимпиада“ гр. Каварна се проведе Държавното първенство по кикбокс в стил фул контакт. В него взеха участие 100 участника от 19 спортни клуба.

Варненският клуб Вокил взе участие с 5 свои състезатели в Държавното първенство, които спечелиха 3 златни и 2 сребърни медала и един състезател участвал в преборване за националния отбор по кикбокс.

Със златни отличия се окичиха:

Виктор Ненков при 13-14 годишните до 54кг.

Във финалния си двубой Виктор показа истинска класа макар да е в ранна възраст. Отне му точно 12 секунди, за да откаже своя противник и рефера да спре срещата. ВИДЕО

 Венцислав Кондов при ЮМВ до 51кг.

Той донесе втория златен медал. Отново един точен и тежък удар (кик в трупа) бе достатъчен рефера да спре срещата след като противникът му не можа да се възстанови и да продължи двубоя. ВИДЕО

Виктор Илиев при ЮМВ до 71к.

Трети златен медал. Във своя финален двубой Виктор успя да натрупа значителна преднина по точки, която задържа до последния гонг, за да му вдигнат ръката!

Със сребърни отличия са Крисриян Георгиев при 13-14 годишните до 42кг и Преслав Георгиев при 11-12г. до 42кг.

Два точни удара не ни достигнаха да спечелим още един златен медал и да се озовем на трето място в отборното класиране, но какво да се прави, това е реалността.

Ето каза Треньора Петър Петров, който беше водач на отбора за състезанието:

„Доволен съм от момчетата. Имах огромни очаквания от тях, защото всички положихме много труд в залата. Повечето се случиха и това ме кара да се старая още повече. Вярвам в момчетата и знам, че един ден всички те ще са на първото място. Каквото заивиси от мен като треньор ще го направя. Както при за преборването така и при Крис нещата стояха на два точни удара разлика. Нищо, вземаме си бележка и продължаваме да се учим докато не успеем!“.

Tags: , , ,