ДВА ЗЛАТНИ МЕДАЛА И БРОНЗ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО В ПЛОВДИВ

С три отличия се завръщат възпитаниците на спортен клуб Вокил от последното за госината състезание по кикбокс. То се проведе в гр. Пловдив в спортен комплекс Сила. Състезанието бе две в едно – Държавно първенство по кикбокс в стил К1 и турнир по кикбокс в стил лоу кик за деца 9-10 и 11-12 годишни.

Общо четирима състезатели от клуба се включиха.

При най-малките в турнира 9-10 годишни до 33кг. златен медал спечели Георги Димов. Той се справи перфектно в двете си срещи като втората я спечели с нокаут.

Републиканска титла в стил К1 от Държавното при 13-14 годишните до 57кг. спечели безапелационно Виктор Ненков.

Той не остави никакъв шанс на противниците си и завърши своите две срещи още в първия рунд с нокаут.

Дебют и бронзов медал спечели Николай Петров при мъжете до 71кг.

Николай изигра две срещи в съботния ден. защото се състезава в категорията с най-много хора. Спечели своята първа среща, но за съжаление загуби втората.

За съжаление един от състезателите на клуба Венцислав Кондов в категорията до 51кг при ЮМВ  остана без отличие защото загуби своята битка.

Ето какво заявки треньорът им Петър Петров:
„Доволен съм от момчетата. Представиха се на ниво. Имахме планове да дойдем с поне още двама състезатели, но поради различни здравословни причини не успяха да се включат. Смятам, че работим в правилната посока и съвсем скоро ще сме в топ 10 на клубовете в страната. Не успяхме да спечелим с Венци, но си видяхме грешките и започваме усилена работа. Той има голямо сърце и мястото му е на почетната стълбичка“.