Вокил отново в челната тройка на най-добрите клубове -

Вокил отново в челната тройка на най-добрите клубове

От 14 до 16.10.2022г. в спортна зала „Олимпиада“ в гр. Каварна се проведе Държавното първенство по кикбокс в стил фул контакт.

Участие взеха 14 спортни клуба от цялата страна и общо 108 състезателя. Спортен клуб Вокил взе участие с 15 свои състезатели

Шампиони в своите категории и възрастова група са:

Даниел Янчев при децата 9-10г до 24кг

Георги Димов при децата 11-12г до 33 кг.

Кристиян Георгиев при 13-14г до 48кг

Виктор Ненков пр ЮМВ до 63,5кг

Виктор Илиев при ЮСВ до 71кг

Страхотно впечатление направи Станислав Йорданов при ЮСВ до 71кг. Първоначално Станислав се беше записал в категорията до 63,5кг. но ден преди края на записванията след като треньора му видя, че няма желаещи качи два килограма и бе записан в категорията до 67кг.

Булвално един ден преди двубоите стана ясно, че съперникът му няма да има физическата възможност да се яви и Станислав бе изправен пред избора да вземе служебна победа или да се качи в по-горната категория до 71кг.

Той избра по-трудния начин, но по-достойния и се състезава с почти две категории над неговата, зада покаже, че е готов да бъде шампион.

В първият си Двубой Станислав се изправи срещу Милен Петров от Болг Свищов и направи всичко необходимо за да си спечели срщатата. Във втория рунд дори направи нокдаун на съперника си и това му осигури път към финалите.

Във финалния двубой се изправи срещу своя съотборник Виктор Илиев и се раздаде на 100%, но килограмите си оказаха влияние и в крайна сметка Станислав остана втори в официалното класиране.

В дясно Станислав Йорданов

С

С общо 5 златни, 8 сребърни и 2 бронзови медала отборна на Вокил зае второто място в отборното класиране по медали на Държавното първенство и за пореден път показа истинска класа.

Отборно класиране

Отборното класиране на топ три спортни клубове по време на ДП по кикбокс стил фул контакт

Още подробности можете да откриете в нашата ФЕЙСБУК СТРАНИЦА